Aittakarinkadun ja Hankkarintien risteystä viimeistellään

Raumalla Aittakarinkadun ja Hankkarintien risteyksessä on riittänyt viime aikoina vipinää. Asennuskiven väki on viimeistellyt alueen kiveyksiä.

- Aloitimme työmaalla huhtikuun viimeisellä viikolla asfaltinpoistolla ja reunakiviasennuksilla. Nyt kesäkuun ajan olemme asentaneet reunakiviä sekä betoni- ja nupukiveyksiä, Jouko Helin kertoo.

Juhannusviikon tiistaina risteys oli suljettu liikenteeltä, jotta alueelle saatiin tehtyä asfaltointi.

- Saimme liikenneympyrän valmiiksi tiistaina. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä alueelle tehtiin asfaltti. Risteys avattiin takaisin käyttöön jo heti keskiviikkona, joten siellä pääsee liikkumaan jälleen normaalisti.

- Liikenteen sulkeminen aiheuttaa luonnollisesti aina pieniä muutoksia ihmisten jokapäiväisiin kulkureitteihin, mutta täytyy muistaa, että samalla kyse on aina työmiesten turvallisuudesta. Kun tehdään töitä jatkuvan liikenteen keskellä niin tietyt työvaiheet vaativat alueen sulkemista.

Helin kertoo, että Aittakarinkadun ja Hankkarintien risteys on Asennuskiven osalta valmis juhannuksen jälkeisellä viikolla.

- Teemme parhaillaan jalkakäytävän reunojen kiveyksiä. Niiden jälkeen viimeistelemme vielä shikaanit.

Liikenneympyrä saa viimeisen silauksen heinäkuun aikana, jolloin sen keskelle nousee taideteos.

Kyseiseltä työmaalta Asennuskiven väki siirtyy Raumalla Monnakadun työmaalle ja Porissa sairaalan uuden H-rakennuksen kivitöihin.

- Niiden pariin pääsemme heinäkuussa. Kesän aikana on työn alla myös useita yksityispihoja. Kivimiehet lomailevat sitten talvella, Helin naurahtaa.