Anna ammattilaisten hoitaa kiveyksien korjaustyöt

Asennuskivi tekee myös kivitöiden korjauksia. Korjaustöissä usein vanhojen kivien asennus on taloudellisesti kannattavampaa.

- Korjaamme esimerkiksi seinistä irronneita kiviä. Puhdistamme vanhat kivet ja pyrimme kiinnittämään samat kivet takaisin paikoilleen. Toisinaan osa kivistä hajoaa irrotessaan, joten tällöin ne pitää korvata uusilla, Jouko Helin kertoo.

- Vanhojen kivien käyttö on asiakkaan kannalta se paras ratkaisu. Hinnan lisäksi hyvä puoli on se, että kivi on varmasti samaa sarjaa. Uusi kivi saattaa joskus olla hieman eri väristä.

Yleisin syy kivien irtoamiseen on väärin tehty asennustyö. Pintojen tulee olla puhtaat ja seinän tulee olla kostea.

- Useimmiten isoimman virheen ihmiset tekevät lämpötilojen kanssa. Kokematon henkilö asentaa kivet liian lämpimällä ilmalla. Tällöin asennettava kivi on liian kuuma, kura kuivuu liian nopeasti ja seinäkin on nopeasti kuiva.

- Toinen yleinen virhe on se, että kivi on asennettu likaiselle puhdistamattomalle pinnalle. Pahimmassa tapauksessa sekä kivi että asennuspinta ovat likaisia. Kivien asentaminen vaatii suunnitelmallisuutta, valmistelevia töitä, aikaa ja rauhallisuutta, Helin muistuttaa.

Myös erilaiset vahingot aiheuttavat kiville hallaa.

- Esimerkisi terassi- ja porraskiville saattaa joskus pudota jotain raskaampaa tai terävämpää. Se aiheuttaa halkeamia tai yksittäisten kivien irtoamisia. Niiden pikaisella korjaamisella estää helposti isommat vahingot.

Korjaustyöt kannattaa jättää ammattilaisille, sillä näin säästää pitkän pennin. Pihakiviä kannattaa kuitenkin silmäillä omatoimisesti aina silloin tällöin.

- Saumojen kanssa täytyy olla tarkkana. Niitä kannattaakin tarkastella tasaisin väliajoin. Jos saumoissa näkyy halkeilua, pääsee tällöin vesi kivien väleihin. Talvella se vesi pääsee jäätymään ja jää taas alkaa vääntää kiviä irti.

- Pieni silmäily aina silloin tällöin pitää mahdolliset korjauskustannukset kurissa, Helin sanoo.

Onko sinulla ongelmia pihakiveyksen kanssa? Ota yhteyttä ammattilaiseen:

Asennuskivi Oy
Jouko Helin
0400 322 741
jouko.helin@asennuskivi.fi