Kivimiesten katseet keväässä – työt alkavat Turussa, Kankaanpäässä, Raumalla ja Kokemäellä

Kevät aurinko lämmittää jo maastoa, mikä tarkoittaa sitä, että routa sulaa ja kivimiesten kesäloma päättyy. Asennuskiven työmaat käynnistyvät todenteolla ensi viikolla heti pääsiäisen jälkeen.

– Suuntaamme ensin Turkuun, jossa jatkamme ohikulkutien kiveystöitä. Nyt on vuorossa liikenneympyröiden ja sillan keilojen teko. Aloitamme neljällä miehellä ja arviolta noin viikkoa myöhemmin työn touhussa on jo isompi porukka, Jouko Helin kertoo.

Lähiaikoina käynnistyy työt myös Kankaanpäässä, Raumalla ja Kokemäellä.

– Kankaanpäässä upotetaan reunakiviä noin 700 metrin matkalta ja asennetaan noin 1500 neliötä betonikiveystä. Raumalla Tehtaankadun kiveystyöt aloitetaan kevään aikana, kunhan asennuskausi saadaan kunnolla käyntiin talven jäljiltä.

– Kokemäellä aloitamme 700 juoksumetrin reunakiviasennukset. Kesä-heinäkuussa teemme Porin Tikkulaan yhden liikenneympyrän.

Myös yksityispihojen kivitöitä on jo sovittu tulevalle kesälle ja niitä mahtuu Asennuskiven työkalenteriin edelleen kesäkuusta eteenpäin. Mikäli siis mietit pihakiveysten toteuttamista, nyt on hyvä aika ottaa yhteyttä Heliniin ja sopia ammattilaisen käynti kohteessa.

– Muutamia omakotitalojen pihoja olen käynyt tässä lähiviikkojen aikana jo katsomassa ja niiden aloituksen määrittelee hyvin pitkälti kevään alkaminen ja asiakkaiden omat aikataulut. Tästä tämä uusi työvuosi käynnistyy kivitöiden osalta, Helin hymyilee.