Kivimiesten kesälomat vietetty – täysi tohina käyntiin

Kevätaurinko on jo sulattanut lumet ja routakin taipuu lämmössä hyvää vauhtia. Asennuskivellä tämä tarkoittaa sitä, että työt saadaan jälleen täyteen vauhtiin kivimiesten kesäloman eli pitkän talvitauon jälkeen.

– Suuntaamme innostunein fiiliksin kohti alkavaa asennussesonkia. Tarjouksia on laitettu talven aikana paljon maailmalle ja edessä on työntäyteiset ajat. Nyt odotelleen sitä, että routa sulaa, eli luonnon mukaan edetään, toimitusjohtaja Jouko Helin kertoo.

Töitä on sovittu laajalti niin julkisen puolen kuin yksityispihojen kivitöiden osalta.

– Aloitamme kivityöt muun muassa Raumalla Hallikadulla ja Karin kampuksen työmaa-alueella, sekä Uudessakaupungissa ja Eurajoella. Julkisella puolella työt varmistuvat toisinaan kuukautta ennen niiden alkua, joten sillä saralla on luvassa lisää töitä.

Vallitseva maailmantilanne on tuonut moniin toimintoihin kustannusten nousua, mikä näkyy korotuspaineina myös hinnoittelussa. Kivien hinnoissa tämä ei juurikaan näy, mutta luonnollisesti logistiikan osalta muutoksia on.

– Tämän hetkinen tieto on, ettei tilanne vaikuta kivien hintoihin. Tulevaisuudesta on kenenkään mahdoton sanoa, mutta en oikein jaksa uskoa suuriin neliöhinnan nousuihin.

– Eniten hinnoittelussa näkyy ehkä rahdissa, eli meille toimitettavien kivien kuljetuksissa sekä puutavaran eli trukkilavojen hinnoissa. Sitä kautta ei uskalla tehdä kovin pitkälle kantavia tarjouksia, mutta kaikki saadaan kuitenkin hoidettua niin, että asiakas saa meiltä aina tarjouksen.

Kannattaakin siis olla nopeasti liikkeelle ja ottaa yhteyttä suoraan Heliniin.

– Vaikka töitä on hyvin sovittuna, niin kalenterissa on tilaa uusillekin kivitöille. Tulemme aina paikan päälle katsomaan piha-alueen, jotta voimme käydä toiveita ja tarpeita tarkoin läpi yhdessä asiakkaan kanssa. Näin päästään aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen, Helin sanoo.

Tutustu Asennuskiven referenssikohteisiimme tarkemmin täällä.