Pihakiveykset kuntoon kokeneen ammattilaisen avulla

Kevät on pihan ja puutarhan kunnostamisen aikaa. Nykypäivänä monen pihamaan kauneutta ja käytännöllisyyttä korostavat erilaiset pihakiveykset. Raumalainen Asennuskivi Oy palvelee kivitöiden moninaisella kentällä yli 35 vuoden kokemuksella.

– Teemme kiviasennukset suunnittelusta toteutukseen. Ammattilaisemme toteuttavat esimerkiksi kulkutiet, muurit, aidat, verhoukset ja erilaiset rinneratkaisut. Suunnittelemme, teemme pohjatyöt ja kivien asennuksen joko tilaajan tai meidän hankkimistamme materiaaleista, Jouko Helin kertoo.

Asennuskiven tekemien julkisrakenteiden kiveystyöt palvelevat monia raumalaisia ympäri vuoden. Esimerkiksi useat kiertoliittymät, eli kansankielellä liikenneympyrät, Suvitien rannan kävely- ja pyörätie sekä Fåfängan maauimalan ja kesäteatterin parkkipaikka ovat Helinin henkilöstön käsialaa.

– Onhan se mukavaa huomata, että omien käsien jälki näkyy kaupunkikuvassa ja kerää paikallisilta positiivista palautetta. Olemme aina pitäneet laadusta kiinni. On ollut mukava huomata, että hyvän työn perässä tulee uusia asiakkaita.

Raumalaista osaamista arvostetaan ympäri Suomen, sillä kiveystyömaita on vuosikymmenien varrella tehty aina Kemistä Hankoon asti. Päätoimialue on Turku-Rauma-Pori-Vaasa-Ahvenanmaa –akselilla.

– Vuonna 2019 tehty Hangon Länsisataman kivimuurin siirtotyö oli isoin kokonaisuus koko Asennuskiven tähän astisessa historiassa. Siellä vierähti useampi kuukausi. Loppulos on toiminnallinen, ja se miellyttää omaa ja asiakkaan silmää.

Kiveyksillä pihamaa herää eloon

Nykypäivänä kivimalleja on huomattavasti enemmän kuin vaikkapa 20 vuotta sitten. Helin kertoo, että tämän päivän piharakentamisessa suositaan väriä.

– Tätä nykyä hyödynnetään enemmän reunakiviä ja pihamaille laitetaan huomattavasti enemmän väriä myös kivien muodossa. Uusia hienoja kiviä tulee jatkuvasti markkinoille. Parhaan ajatuksen omista toiveista saa, kun käy kiertelemässä naapurustoa ja katsomassa, mitkä asiat miellyttävät, Helin vinkkaa.

Hyvin tehty piha miellyttää silmää, mutta tukee myös esimerkiksi hieman hiipuvaa perinnettä eli lasten pihapelejä.

– Etenkin lapsiperheissä halutaan panostaa myös toiminnallisuuteen. Kyllähän se nostaa esimerkiksi pihapelit aivan uuteen loistoonsa, kun lapsilla on hyvä alusta, jolla temmeltää ja pelata erilaisia pallopelejä ympäri vuoden.

Ihmiset osaavat arvostaa pihan kunnostuksessa laatua, helppoutta ja vaivattomuutta. Tästä syystä ammattilaisten avaimet käteen -periaatteella toteuttamat kivityöt ovat suuressa suosiossa.

– Sen sijaan, että joku käyttäisi koko kesälomansa pihan isoon kiveystyöhön, on huomattavasti mukavampi kun ottaa ammattilaisen tekemään sen työn. Kiveysten tulee olla kauniita, kestäviä ja käytännöllisiä, mutta myös turvallisia. Ammattilaisen tietotaito ja asiakkaan toivomukset yhdessä varmistavat onnistuneen lopputuloksen, Helin painottaa.

Pyydä ammattilainen kartoittamaan ja toteuttamaan sinunkin tarpeesi, ota meihin yhteyttä.