Suunnitteletko pihakiveyksiä? Ota tästä vinkit talteen

Laadukkaat kiveykset kestävät aikaa ja käyttöä. Ammattitaidolla toteutetut kotipihan kiveykset takaavat käytännöllisyyttä ja kauneutta, mutta ne tarjoavat myös mahdollisuuden erilaisille aktiviteeteille.

Asennuskivi toteuttaa esimerkiksi kulkutiet, muurit, aidat, verhoukset ja erilaiset rinneratkaisut. Suunnittelemme, teemme pohjatyöt ja kivien asennuksen joko tilaajan tai meidän hankkimistamme materiaaleista.

Suunnitteletko pihakiveyksiä? Ota huomioon ainakin nämä viisi asiaan:

1. OMAT TARPEET

Ensisijaisen tärkeää on miettiä, minkälaiseen käyttöön kiveykset halutaan. Selkeät kulkuväylät ja pihalla olevien autojen määrä kannattaa miettiä ennakolta. Samoin kuin esimerkiksi se, kuinka paljon halutaan säilyttää nurmikkoa ja muuta viheraluetta.

2. OMAT MIELTYMYKSET

Paras tapa tutustua omiin mieltymyksiin on kuljeskella naapurustossa ja eri asuinalueilla. Kun katselee jo tehtyjä pihakiveyksiä, näkee erilaisia kivimalleja ja toteutustapoja, joista on helppo poimia omaa silmää parhaiten miellyttävät vaihtoehdot.

3. HYVÄ SUUNNITTELU

Suunnitteluvaiheessa on mietittävä tarkoin, minkälaiset pohjatyöt tulee tehdä. Tällöin huomioidaan muun muassa se, mihin suuntaan tehdään kallistukset, jotta sadevesi menee oikeaan suuntaan. Myös kivien asennuskorkeus tulee miettiä. Hyvä suunnittelu takaa omalta osaltaan sen, että kiveys kestää aikaa ja käyttöä.

4. KÄYTÄNNÖLLISYYS

Pohdi jo hyvissä ajoin, halutaanko pihalle esimerkiksi istutuksia. Tällöin voidaan tehdä samalla kertaa niin muurit, kukka-altaat kuin vaikkapa pyykkitelineen kiveykset.

5. AMMATTILAISEN APU

Kuuntelemme asiakkaidemme toiveita, tuomme mukaan oman kokemuksemme ja vinkit. Huolehdimme siis kiviasennukset kokonaisuudessaan aina suunnittelusta toteutukseen avaimet käteen -periaatteella.

Tutustu tekemiimme kohteisiin täällä ja ota yhteyttä.