Ammattilaisen vinkit yhdistettynä asiakkaan visioon takaavat onnistuneen lopputuloksen

Pirttialhossa vietetään kaunista kesäpäivää. Valtteri ja Emilia Lehtorinne sekä heidän kahdeksan viikon ikäinen Arvi-poikansa nauttivat auringosta pihamaallaan. Syyskuussa 2016 valmistunut oma koti sai pihalleen kiveykset Asennuskiven toimesta.

– Meillä oli oma ajatus siitä, minkälaiset kiveykset haluamme. Jouko Helin kävi katsomassa pihamaamme ja saimme häneltä hyviä vinkkejä, miten ja minkälaisilla kivillä työt kannattaisi toteuttaa, Emilia kertoo.

– Hän esimerkiksi ehdotti vaalean reunakiven yhdistämistä tummempiin laattoihin. Ammattilaisen kokemuksella ja näkemyksellä oli iso arvo. Niiden ja meidän visiomme yhdistäminen toimi hienosti, Valtteri lisää.

Kivivalintoja helpotti myös ympäristön tarkkailu. Uudella asuinalueella on kunnostettu paljon pihoja.

– Asennuskivi kävi tekemässä pihakivet tuossa vastapäätä olevalle pihamaalle. Aluksi ajattelimme harmaata kiveä, mutta kun näimme kuinka hyvännäköistä tummempi kivi oli, niin halusimme ehdottomasti sellaiset, Emilia sanoo.

Vastapäätä asuu Marko Lomppi, jonka pihakiveyksistä voit käydä lukemassa lisää täältä.

– Vierailin siinä pihassa katsomassa yhdessä Markon kanssa, minkälaisia ratkaisuja heillä oli tehty. Hyvältähän se näytti, Valtteri muistelee.

Pihakiveykset kuntoon lomareissun aikana

Asennuskiven osalta työt valmistuivat vajaassa viikossa. Työt ajoitettiin Lehtorinteiden toiveiden mukaan.

– Olimme sen samaisen viikon ulkomailla lomareissulla. Näin he saivat työskennellä rauhassa ja tehdä kiveykset sinä aikana valmiiksi. Oli hienoa tulla reissusta kotiin, kun kaikki oli viimeisen päälle laitettu, Emilia hymyilee.

Reuna- ja betonikiveykset tehtiin etu- ja takapihalle. Pihamaalla pienennettiin kallistuksia soran avulla.

– Alunperin ajatus oli laittaa etupihalle kivet ainoastaan käytäväksi ulko-ovelta tielle. Kivimiehet ehdottivat, että kiveykset kannattaisi laittaa myös etupihan istutusaltaiden ja tien väliin. Näin teimmekin ja tulihan siitä huomattavasti paremman näköinen, Valtteri kehuu.

Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää kiveyksien mahdollinen jatkaminen vastavalmistuneeseen autokatos- ja varastorakennukseen.

– Kun kiveyksiä tehtiin, ei varasto ollut vielä valmis, joten jätimme sen harkintaan. Jouko kuitenkin kertoi, että kiveyksiä on täysin mahdollista jatkaa tästä terassilta katokselle, joten se saattaa olla se seuraava työmaa, Valtteri pohtii.

Lehtorinteet ovat kaikin puolin tyytyväisiä työntulokseen.

– Todella hienosti hoidettu homma. Nyt kun on menty yksi talvi, on ollut hienoa huomata, ettei ole tullut edes minkäänlaisia routavaurioita. Ammattilaiset kun tekee, niin saa myös hyvälaatuista jälkeä, Emilia ja Valtteri toteavat yhteen ääneen.